• Novosti >
  • Vesti >
  • Zlatni potencijali Zlatibora predstavljeni u Skoplju

Zlatni potencijali Zlatibora predstavljeni u Skoplju

U hotelu "Aleksandar Palace" u Skoplju, u petak 25. oktobra 2024. godine, održan je promotivni događaj u organizaciji Turističke organizacije Srbije, posvećen predstavljanju turističke ponude Srbije tržištu Severne Makedonije. U okviru ovog događaja, značajnu ulogu imala je i Turistička organizacija Zlatibor, koja je zajedno sa predstavnicima hotela sa Zlatibora predstavila svoje turističke sadržaje i potencijale.

Svečano otvaranje foruma obeleženo je obraćanjem  Marije Labović, direktorke Turističke organizacije Srbije,  Nevene Jovanović, ambasadorke Republike Srbije u Severnoj Makedoniji, i  Slobodana Blaževskog iz Ministarstva kulture i turizma Republike Severne Makedonije.  Makedonska influenserka Ana Gaberova podelila je svoje utiske o poseti Srbiji.

Predstavnici hotela "Kompleks by Bor", "Zlatibor", "Queen of Zlatibor", "Palisad", "Mona" kao i "Turističko-rekreativni kompleks Zlatibor" prisustvovali su događaju i aktivno učestvovali u B2B radionicama, gde su ostvarili važne kontakte sa turističkim agencijama iz Severne Makedonije. Tokom radionica, prikazan je i promotivni video Zlatibora koji je slikom i zvukom predstavio "zlatne potencijale" Zlatibora. Predstavnici turističkih agencija iz Skoplja, poput: "Kompas Skoplje", "Bademtur", "Touring", "Pilot Travel", "Golden Tur", "Super Travel" i drugih, izrazili su interesovanje da uvrste Zlatibor u svoje programe, ističući njegove izuzetne potencijale za turizam. 

Saradnja sa makedonskim agencijama  će dodatno ojačati promociju Zlatibora kao jedne od najpoželjnijih turističkih destinacija u regionu, dok će ova aktivnost doprineti daljem razvoju turizma i privlačenju većeg broja posetilaca. Zlatibor je time potvrdio svoju poziciju lidera u turističkom sektoru Srbije, a ova promocija je otvorila vrata za nove mogućnosti saradnje sa međunarodnim partnerima.

Zlatni potencijali Zlatibora predstavljeni u Skoplju X