• Novosti >
  • Vesti >
  • Zlatibor domaćin drugog LTTA - podrška mentalnom zdravlju mladih sa invaliditetom

Zlatibor domaćin drugog LTTA - podrška mentalnom zdravlju mladih sa invaliditetom

Na Zlatiboru se od 8. do 12. jula održava drugi LTTA (learning- teaching-training activities) u sklopu projekta "Živeti uspravno" - mentalno zdravlje mladih osoba sa invaliditetom, koji se finansira iz budžeta Erasmus plus. Ovaj projekat realizuje Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije - SPIKS (čiji je član i udruženje ,,Inkluzija osoba sa invaliditetom” Zlatibor ) sa partnerom iz Slovenije Zveza paraplegikov.

Opština Čajetina ulaže značajna sredstva vezana za pristupačnost Zlatibora. Učesnici ovog projekta su imali priliku da se upoznaju sa simbolima planine na rekonstruisanom Kraljevom trgu koji je u potpunosti bez barijera, dok ističu značaj pristupačnosti najmodernije vazdušne trase, Gold gondole, koja im omogućava da otkriju nove horizonte Zlatibora.

Uspešan zlatiborski paraolimpijac Aleksandar Radišić upoznaće učesnike sa radom Udruženja građana "Inkluzija osoba sa invaliditetom" Zlatibor i Turističkom organizacijom Zlatibor, te im predstaviti sve znamenitosti koje ova prelepa planina nudi zahvaljujući pristupačnosti objekata, staza za šetnju, kao i najduže panoramske gondole na svetu, Gold gondole. Aleksandar je izvanredan primer kako se mogu prevazići i savladati sopstveni izazovi, ne samo na poslovnom, već i na privatnom planu. Kroz "peer to peer" razgovore, on će imati priliku da pozitivno utiče na svest mladih osoba sa invaliditetom. Pored toga, kroz zajedničko vežbanje u teretani, pokazaće koliko je fizička aktivnost povezana sa mentalnim zdravljem.

Zlatibor domaćin drugog LTTA - podrška mentalnom zdravlju mladih sa invaliditetom X