• Novosti >
  • Vesti >
  • U susret „Nacionalnom festivalu filma i televizije“

U susret „Nacionalnom festivalu filma i televizije“

U četvrtak 19. septembra 2024. godine, u „Kulturnom centru Zlatibor“ na Zlatiboru, otvoren je festival pod nazivom „Nacionalni festival filma i televizije“. Ideja o ovoj vrsti manifestacije kreirana je godinama, a ove godine konačno je došlo i do njene realizacije.

Festival je otvorio ministar kulture, gospodin Nikola Selaković. Selaković se prilikom dodelom nagrade za životno delo našem čuvenom glumcu Aleksandru Berčeku, osvrnuo na neke od upečatljivih uloga u karijeri našeg izvanrednog glumca, koja je ovenčana i brojnim nagradama. Idejni tvorac ovog festivala je reditelj Predrag Antonijević, koji je ovom prilikom izjavio da je težio da se po uzoru na čuvenog „Oskara“ na našim prostorima kreira festival koji će od sada pa ubuduće obuhvatati sve delatnosti u filmskoj industriji.

U susret NAFFIT u „Kulturnom centru Zlatibor“ u petak 20. septembra biće održana projekcija serije „Nobelovac“ od 19.00 časova i „Ožiljak“ od 20.00 časova, dok će se u subotu 21. septembra održati projekcija filma „Megdan“ od 19.00 časova.

Ovaj događaj uveličaće i prisustvo glumaca i reditelja navedenih serija i filma.

U susret „Nacionalnom festivalu filma i televizije“ X