• Novosti >
  • Vesti >
  • Tradicionalna narodna muzika Kosova i Metohije odisala Zlatiborom

Tradicionalna narodna muzika Kosova i Metohije odisala Zlatiborom


U utorak, 27. avgusta, publika je imala priliku da uživa u nečemu sasvim drugačijem u odnosu na dosadašnje događaje. Na Kraljevom trgu na Zlatiboru, održan je koncert tradicionalne narodne muzike Kosova i Metohije - Kosovsko Metohijski Zavet.

Publika je od prve do poslednje numere uživala u ovoj jedinstvenoj večeri kroz koju su osim upoznavanja nacionalne umetničke muzike, svi posetioci imali priliku da steknu potpuni doživljaj i afirmaciju kosovsko-metohijskog narodnog stvaralaštva.

Članovi Pevačke grupe "Sveti car David", sa skraćenim orkestrom RTS - a pod upravom Bojana Pavlovića, a u interpretaciji najuspešnijeg kosovsko metohijskog umetnika Ranka Šemića, učinili su ovo veče magičnim i verujemo da će svaki stih i nota ostati duboko urezani u srcima svih koji su prisustvovali ovom spektakularnom izvođenju.

Ranko Šemić se tokom koncerta obratio publici istakavši da je velika čast pevati na Zlatiboru i zahvalio se organizatorima, Turističkoj organizaciji Zlatibor, što im je to i omogućila.

„Zlatiborsko kulturno leto“ nastavlja se sutra, 28. avgusta kada će na Kraljevom trgu na Zlatiboru biti održan koncert „Veče klasične muzike“ sa početkom od 20.30 časova.

Tradicionalna narodna muzika Kosova i Metohije odisala Zlatiborom X