• Novosti >
  • Vesti >
  • Svečano uručena glavna nagrada Velike letnje nagradne igre Turističke organizacije Zlatibor

Svečano uručena glavna nagrada Velike letnje nagradne igre Turističke organizacije Zlatibor

U ponedeljak, 9. septembra 2024. godine, u sali Inovacionog biznis centra Zlatibor, u okviru organizovane Velike letnje nagradne igre, danas je svečano uručena glavna nagrada – automobil marke Opel Corsa , a dobitnica je Nada Radovanović iz Modriče (BIH).

Događaj je svojim prisustvom uveličao predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović, kao i direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović, koji su tom prilikom istakli značaj ovog projekta. Uz Nadin uspeh, događaju je prisustvovala i Dragica Lazarević, vlasnica apartmana u kojem je dobitnica boravila tokom svog boravka na Zlatiboru. Dragica je uredno vodila evidenciju turista i prijavila Nadu u centralni informacioni sistem eTurista, čime joj je omogućila osvajanje glavne nagrade.

“Nalazimo načine da motivišemo naše ljude da poštuju zakone jer zakonska regulativa u ovoj oblasti nikako ne ide na ruku malim lokalnim samoupravama, s obzirom da se ogromna sredstva kroz boravišnu taksu ili neprijavljene apartmane odliva, a mislim da to nanosi ogromnu štetu i državi Srbiji i lokalnoj samoupravi.  Jer, to su prihodi kojim opštinska uprava unapređuje kvalitet života i boravak naših gostiju na ovoj destinaciji. Ali, evo i popularne mere koju je opština Čajetina i TO Zlatibor pripremila za goste koji očekuju da će pored ugodnog boravka ovde, dobiti i neku nagradu za dolazak na Zlatibor, istakao je ovom prilikom Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Nagradna igra je imala za cilj ne samo da pruži dodatnu vrednost gostima, već i da motiviše vlasnike smeštajnih objekata da registruju i kategorizuju svoje objekte, što doprinosi boljoj kontroli, kvalitetu usluga i rastu turističkog prometa na Zlatiboru. Pravo da osvoje neku od zaista vrednih nagrada imali su samo oni gosti koji su tokom svog boravka na Zlatiboru prijavljeni u centralni informacioni sistem E-turista. 

„Nama je ideja i cilj da nastavimo kontinuitet ove nagradne igre i u narednom periodu, odnosno sezoni“, ističe direktor Turističke organizacije Zlatibor.

Dobitnici automobila, gospođi Nadi Radovanović, ovo nije bila prva poseta i boravak na Zlatiboru, ali je svakako ona koja se pamti.

“Na Zlatiboru smo boravili u julu u smeštaju koji je registrovan, to veče smo prisustvovali izvlačenju ali nismo nista dobili. U ponedeljak me je nazvala devojka iz Turističke organizacije Zlatibor I  obavestila da sam dobila nagradu. Nisam mogla da verujem, suze su mi krenule od sreće I ovim putem bih se zahvalila Turističkoj organizaciji Zlatibor”, kaže dobitnica Nada Radovanović.

 “Trudimo se da poštujemo zakon i da redovno prijavljujemo goste, i tako cemo raditi i dalje”, rekla je Dragica Lazarevići, vlasnica „Mia i Ana apartmani“.

Ovu nagradnu igru organizovala je Turistička organizacija Zlatibor, uz podršku opštine Čajetina i Ministarstva turizma i omladine.

Svečano uručena glavna nagrada Velike letnje nagradne igre Turističke organizacije Zlatibor X