• Novosti >
  • Vesti >
  • Sportsko humanitarni spektakl Trojka iz bloka održan na Zlatiboru

Sportsko humanitarni spektakl Trojka iz bloka održan na Zlatiboru

U subotu, 31. avgusta, Zlatibor je bio domaćin trećeg sportsko-humanitarnog turnira u brzom šutiranju trojki. Poznati humanitarno - sportski karavan stigao je i na Zlatibor i tokom četvoročasovnog programa na takmičenju je učestvovalo preko 180 ljudi, a uslov za učešće je bila donacija od najmanje 500 dinara. Ponovo je Kraljev trg bio mali da primi sve zainteresovane posetioce, prolaznike i takmičare sada već tradicionalnog turnira na Zlatiboru. Već od samog postavljanja štandova organizacije “Srbi za Srbe” znatiželjni posetioci Zlatibora počeli su da se interesuju za događaj.

Na samom turniru prijavljeno je 153 takmičara za šut za 3 poena, a za šut sa pola terena čak 27 takmičara. Za dobru atmosferu bili su zaduženi i voditelji Milosav Cvijović i Danilo Vasović.


Najbolji na liniji za 3 poena bili su:

1. Đorđević Nemanja
2. Đukanović Brano
3. Raković Đorđe


Organizator Trojke iz bloka već godinama je organizacija "Srbi za Srbe" koja se bavi prikupljanjem pomoći za višečlane srpske porodice koje žive u teškim uslovima. Osim kotizacija za učešće i donatorskih kutija, sav prihod od prodaje hrane i pića ide u fond za humanitarnu pomoć koja je na ovom događaju usmerena za porodicu Minić iz sela LJubiš u opštini Čajetina.

Ovaj događaj podržalo je i više od 50 sponzora sa većim donacijama, a dobar odziv na zlatiborskoj Trojci iz bloka nagoveštava da će se neki od događaja iz ove kampanje i ubuduće održavati u opštini Čajetina.

Sportsko humanitarni spektakl Trojka iz bloka održan na Zlatiboru X