• Novosti >
  • Vesti >
  • Otvorena letnja sezona na ski-centru Tornik

Otvorena letnja sezona na ski-centru Tornik

U četvratak, 20. juna, zvanično je otvorena letnja sezona na planinskom centru Tornik.

Uz prisustvo brojnih medija i turista, u podnožju Tornika, najvišeg zlatiborskog vrha, otvorena je letnja turistička sezona. Prisutnima su se obratili Nevena Majstorović ispred Turističke organizacije Zlatibor i Branko Blagojević  rukovodilac ski-centra Tornik ispred "Skijališta Srbije".

Nevena Majstorović istakla je da JP "Skijališta Srbije" svojim letnjim sadržajima na Torniku svake godine dodatno upotpunjuju i unapređuju turističku ponudu, koja ima veliki značaj za doživljaj posetilaca. U svom obraćanju medijima osvrnula se na konstantan napredak Zlatibora kao destinacije:”Zlatibor je u toku 2023. godine oborio sve rekorde posećenosti, zvanična statistika govori da smo prešli preko milion ostvarenih noćenja što znači da je nezvanična statistika još bolja. Takođe statistički podaci za period januar – april su veoma ohrabrujući pa očekujemo da će ova sezona nadmašiti prethodnu. Od početka ove godine zaklljučno sa aprilom noćenja na Zlatiboru su 33 posto viša nego u istom periodu prošle godine, a ostvaren broj noćenja stranih turista je za 36 posto veći  tako da očekujemo još uspešniju nastupajuću sezone kao i nove rekorde“. Predstavnica Turističke organizacije najavila je i otvaranje letnje turističke sezone:”Zajedno sa našom najvećom atrakcijom „Gold gondolom“ koja i tokom ove sezone priprema zaista bogat sadržaj za sve posetioce  će u narednim danima biti organizovana najava celokupne turističke sezone na Zlatiboru kada će biti najavljen program na „Gold gondoli“, kao i program Kulturnog centra Zlatibor i Turističke organizacije pa će turisti koji ovde planiraju svoj odmor imati detaljne informacije o događajima koji ih ovog leta očekuju na „zlatnoj planini“

Branko Blagojević je  u svom obraćanju medijima najavio je aktivnosti koje su posetiocima planinskog centra Tornik na raspolaganju. Tradicionalno, ovog leta posetiocima Tornika biće na raspolaganju panoramska vožnja žičarom, bob na šinama, avantura park, mini golf teren, staze za planinski biciklizam i ostali zabavni adrenalinski sadržaji.Prvog dana otvaranja letnje sezone svi sadržaji planinskog centra Tornik bili su besplatni za posetioce.

Planinski centar Tornik za posetioce će biti otvoren svim danima od 10.00 do 17.00 časova.

Otvorena letnja sezona na ski-centru Tornik X