• Novosti >
  • Vesti >
  • Mjuzikl „Violinista na krovu“ na otvorenoj sceni u Tripkovi

Mjuzikl „Violinista na krovu“ na otvorenoj sceni u Tripkovi

U magičnoj atmosferi otvorene scene u selu Tripkova, u okviru festivala Kultur(na)tura, u nedelju 25. avgusta izveden je mjuzikl „Violinista na krovu“. Ovo letnje veče spojilo je magiju mjuzikla sa lepotom prirode, a rezultat je bio očaravajući. Ovaj poznati mjuzikl prvi put je izveden davne 1971. godine. Mjuzikl je zasnovan na priči Šolena Alhema, čiji glavni junak , Tevje, raznosač mleka, pokušava da održi tradiciju u svetu koji se ubrzano menja. Radnja je smeštena u malom ruskom selu Anateva u pre – revolucionarnom periodu. Tevje, pored svojih poteškoća, suočava se i sa svojim ćerkama i njihovim ljubavnim pričama. Sve to predstavlja izazov njegovom uverenju u porodične vrednosti i tradiciju.

Jedan od ključnih elemenata mjuzikla je borba između očuvanja tradicije i prilagođavanja novim okolnostima. Ovaj kulturni fenomen predstavlja dokaz da i u najtežim vremenima umetnost može pružiti utehu i inspiraciju.

Ovaj vanvremenski klasik na letnjoj pozornici Tripkove u režiji Stefana Sablića, pred mnogobrojnom publikom oživeli su: Nebojša LJubičić u glavnoj ulozi, Dragana Đukić, Ivan Jeftović, Branislava Podrumac, Ognjen Malušić, Lea Savin, Petar Đurđević, Miloš Vlakulin, Vedran Borovčanin i Staša Nikolić.

Mjuzikl „Violinista na krovu“ na otvorenoj sceni u Tripkovi X