• Novosti >
  • Vesti >
  • "Karavan bezbednosti saobraćaja" na Zlatiboru

"Karavan bezbednosti saobraćaja" na Zlatiboru

U petak, 26. jula na Kraljevom trgu u prisustvu potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, Ministarstvo unutrašnjih poslova sa partnerima: Agencija za bezbednost saobraćaja, Auto-moto savez Srbije, JP "Putevi Srbije", Crveni krst Srbije, Nacionalna vozačka akademija (NAVAK) i lokalne samouprave,  organizovalo je promotivno-edukativne aktivnosti u okviru projekta „Karavan bezbednosti saobraćaja". Ova manifestacija ima za cilj unapređenje stavova građana o značaju poštovanja saobraćajnih propisa kao i sveobuhvatno unapređenje bezbednosti.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je građane na Zlatiboru da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda. Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

"Karavan bezbednosti saobraćaja" održava se s namerom da se, pre svega mladima, ukaže na značaj poštovanja saobraćajnih propisa i poboljšanja bezbednosti kako bi se stiglo do cilja od nula nastradalih u saobraćaju. Sadržaji na štandovima u okviru ove manifestacije prilagođeni su svim uzrastima i svim kategorijama učesnika u saobraćaju. U okviru ove preventivno-propagandne manifestacije koja putuje Srbijom održavaju se predavanja o bezbednom saobraćaju za decu i pravilima ponašanja učesnika, pokazne vežbe i demonstracija nadležih službi.

"Karavan bezbednosti saobraćaja" na Zlatiboru X