• Novosti >
  • Vesti >
  • Izvanredno veče ispunjeno melodijama klasične muzike

Izvanredno veče ispunjeno melodijama klasične muzike

U sredu 28. avgusta, na Kraljevom trgu na Zlatiboru održan je koncert i jedno upečatljivo veče klavirske, vokalne i kamerne muzike u izvođenju talentovanih učenika u klasi profesora Nenada Nenića. Ovaj sastav izvođača čine mladi i nadareni muzičari koji su mnogobrojnu publiku oduševili svojim veštinama i interpretacijama.

U završnici kulturnog leta, jedinstveni repertoar izvođača klasične muzike uspeo je da napravi fantastičnu atmosferu. Ovaj događaj je učinio da svi obožavaoci klasične muzike, dožive posebnu emociju i energiju. Dela nekih od najvećih kompozitora Mocarta, Betovena, Šumana, klasične epohe nizali su se, ispunjavala otvoreni trg i privlačili pažnju svih posetioca. Izvođenje poznatih dela  An chloe“, „Ich grolle nicht“, „Dormi amor“ upotpunili su ceo događaj.

Sopran Natalija Platiša očarala je prisutne svojim vokalnim sposobnostima, donoseći poseban doživljaj u svaki ton. Ana Tomić, takođe sopran, pridružila se Nataliji, dok je istovremeno izvodila i klavirske kompozicije, demonstrirajući izuzetnu svestranost i muzičku koordinaciju. Tenor Nemanja Pavić je doprineo večeri svojim jedinstvenim i dinamičnim glasom, dok je Petar Toškov na klaviru pružao savršenu muzičku podršku, naglašavajući izvrsnost i prefinjenost.

Ovo veče ostaje za pamćenje jer su mladi izvođači potvrdili svoja umeća i znanja na pozornici Kraljevog trga i ostavili pozitivne i nezaboravne reakcije svim prisutnim posetiocma i uživaocima klasične muzike.

„Zlatiborsko kulturno leto“ nastavlja se sutra 29. avgusta džez koncertom Aleksandra Tomića na Kraljevom trgu od 20.30 časova.

Sve informacije o dnevnim dešavanjima na Zlatiboru i okolini moguće je pratiti na web aplikaciji zlatibor.live.

Izvanredno veče ispunjeno melodijama klasične muzike X