• Novosti >
  • Vesti >
  • Gold Gondola organizovala besplatno predavanje dr Ranka Rajovića za roditelje

Gold Gondola organizovala besplatno predavanje dr Ranka Rajovića za roditelje

Javno preduzeće „Gold Gondola Zlatibor“organizovalo je besplatno predavanje dr Ranka Rajovića za roditelje, koje je održano 25. jula 2024. godine u Kulturnom centru na Zlatiboru.

U okviru predavanja, dr Ranko Rajović pružio je roditeljima dragocene uvide u izazove modernog roditeljstva fokusirajući se na ključne aspekte kao što su razvoj mozga u ranom uzrastu, motivacija za učenje, očuvanje pažnje i koncentracije, razvoj empatije i balansiranje tehnologije sa tradicionalnim metodama igre, Rajović je oduševio prisutne svojim stručnim pristupom i praktičnim savetima.

„Mi detetu moramo da pomognemo da se igra, da nauči prvo da čita prvo kroz slikovnice pa kroz knjige i da mu ne popuštamo tako lako ulaskom u virtuelni svet. To treba držati dalje od njih jer se onda pojavi dosada iz koje oni počinju da se igraju. Ako dobije TV ili video igricu ne znaju da savladaju dosadu i onda im je prag tolerancije nizak, a frustracija visoka. Pustite detetu da mu bude dosadno. Jako je važna edukacija roditelja. Ako su oni pogrešili onda je na sistemu da se dodaju igre aktivnosti u vrtićima. Učenje mora da liči na igru jer je učenje napamet prevaziđeno. Od deset najtraženijih zanimanja 2018. godine devet nije postojalo 2008. Već tad je bilo jasno da prirpemamo decu za zanimanja kojih nema“, rekao je Rajović.

Gold Gondola je postala prepoznatljiva kao jedno od omiljenih mesta najmlađih posetilaca za zabavu i učenje u prirodi, pa je i ove sezone, za njih pripremila raznovrsne aktivnosti koje kombinuju edukaciju i rekreaciju na otvorenom.

„Mi svake sezone organizujemo različite sadržaje za decu na međustanici koji su besplatni. Tu roditelji mogu da odmore, a deca da se zabave i nešto nauče. Bilo je prirodno da se okrenemo sve popularnijem NTC programu, pa smo se udružili sa njihovim centrom u Užicu i napravili interesantnu priču. Ovo je samo početak dodatnih aktivnosti mladih roditelja da na drugačiji način vaspitavaju svoju decu. Naša ideja je da u narednom periodu napravimo prostor u okviru upravne zgrade koji će biti namenjen za edukativne radionice, a sve u pravcu razvijanja zdravih navika“, izjavila je direktorka Gold Gondole Zlatibor Bojana Božanić.

Predavanje dr Ranka Rajovića je samo uvod u četiri besplatne radionice koje će se održavati tokom avgusta svakog četvrtka od 10 do 14 časova za decu od 4 do 7 godina. Grupe će biti podeljene prema uzrastu dece uz prilagođen program. Prijavljivanje je na Instagram profilima Gold gondole i NTC učenje Užice, kao i na sajtu Gold gondole.


Izvor: Gold gondola

Gold Gondola organizovala besplatno predavanje dr Ranka Rajovića za roditelje X