• Novosti >
  • Vesti >
  • Gastronomsko divljanje sa Divljim kuvarom

Gastronomsko divljanje sa Divljim kuvarom

Upotreba divljih lekovitih i mirisnih biljaka u kuhinji, kao i primena tehnike slow food-a bili su tema radionica održanih protekle sedmice u hotelu Zlatiborska noć" na Beloj zemlji. Radionice je držao i vodio Momčilo Antonijević novinar i narodni travar čija su umeća u kuhinji mogli da vide predstavnici hotela i restorana, obrazovnih ustanova, turističkih organizacija, NVO sektora. Pored kuvanja, degustacije i predavanja o lekovitosti biljaka, govorilo se i o zdravoj ishrani i upotrebi lekovitih divljih biljaka koji mogu uticati na zdravlje. Učesnici su upoznati sa delovanjem koprive, maslačka, sremuša, mišjakinje, jagorčevine i drugih  biljaka koje se vekovima potrebljavaju u narodnoj medicini, ali i u kuhinji, kao jeftina, dostupna i zdrava hrana.

Momčilo Antonijević biljke sakuplja odmalena, a uporedo je razvio i ljubav prema kuvanju. Kako ističe najveću sreću pronalazi u prirodi, a ljubav prema biljkama, kuvanju i pisanju objedinio je u zbirci recepata od divljeg, lekovitog i samoniklog bilja "Divlji kuvar".

Radionice su održane uz pomoć Turističke organizacije regije Zapadna Srbija, a u okviru SRest projekta Regionalne Razvojne Agencije Zlatibor.

Gastronomsko divljanje sa Divljim kuvarom X