• Novosti >
  • Vesti >
  • Zlatibor u ritmu džez muzike uz „ Aleksandra Tomića i prijatelje“

Zlatibor u ritmu džez muzike uz „ Aleksandra Tomića i prijatelje“

U četvrtak 29. avgusta na Kraljevom trgu na Zlatiboru održan je koncert džez muzike pod nazivom “Aleksandar Tomić i prijatelji“. Stručnjak opšte i vaskularne hirurgije na Vojnomedicinskoj akademiji i saksofonista, Aleksandar Tomić oduševio je zlatiborsku publiku svojim muzičkim sposobnostima zajedno sa klaviristom Milovanom Paunovićem, kontrabasistom Brankom Markovićem, bubnjarem Dušanom Ivanjiševićem i trubačem Markom Đorđevićem. Aleksandar Tomić, saksofonista i lekar objavio je dva albuma pod nazivom  "With a Little Help From My Friends" i "Conversations" .

Koncert je počeo izvođenjem kompozicije "Uvelo lišće”, a zatim su usledile kompozicije “All the things you are”, "Fly me to the moon”. Publika je od prvog do poslednjeg minuta uživala kako u prelepoj atmosferi, tako i u profesionalnosti i interakciji sastava sa publikom, a zvuci džeza su učinili ovo zlatiborsko veče nezaboravnim.

Nakon još jedne uspešne letnje turističke sezone, "Zlatiborsko kulturno leto" se privodi kraju. U subotu, 31. avgusta, kompleks BOR by Karisma na Zlatiboru biće domaćin jedinstvene manifestacije BOR Fiesta. Ove godine, sedma po redu Fiesta donosi čarobnu temu „Gipsy Nights“. Ovaj nezaboravan večernji doživljaj nudi priliku posetiocima da uživaju uz fantastičnu muziku, vrhunske specijalitete i izvanredno piće. Takođe Kraljev trg će biti domaćin sportskog humanitarnog turnira u brzom šutanju trojki „Trojka iz bloka“.

Zlatibor u ritmu džez muzike uz „ Aleksandra Tomića i prijatelje“ X