• Novosti >
  • Vesti >
  • Orkestar Bobana i Marka Markovića najavio 51. Sabor trubača Zapadne Srbije na Kraljevom trgu

Orkestar Bobana i Marka Markovića najavio 51. Sabor trubača Zapadne Srbije na Kraljevom trgu

Posle tradicionalnog početka “Kulturnog leta“ „Petrovdanskim danima“ u Sirogojnu, održan je i prvi koncert na Kraljevom trgu u okviru ovogodišnje manifestacije. Večerašnji nastup trubačke legende Bobana Marković sa svojim orkestrom, ujedno je bio najava 51. Sabora trubača Zapadne Srbije, predtakmičenja za Guču, koje traje i sutra.

Kao svojevrsna predrgrupa ovom koncertu bio je nastup UZZNT „Veterani“, koji su svojim koncertom koji je počeo oko 19 časova podigli atmosferu pred nastup trubačkog orkestra. Uz pomoć KUD-a „Stevan Sinđelić“ iz Kičinera (Kanada)mnogobojni posetioci mogli su da uživaju u igrama Binačke Morave,  Mačve, Vranjskog polja i Zlatiborskog kraja ali i da uživaju u izvođenju pesama pevačkih grupa pomenutih KUD- ova.

Glavni program večeri započeo je oko 21 čas kada je trubačka legenda iz Vladičinog Hana, Boban Marković, zajedno sa svojim orkestrom stupio na scenu. Tokom sat i po vremena njihovog nastupa, publika je uživala u širokom spektru muzičkog repertoara. Izvodili su najrazličitije pesme, a posebno su se istakle poznate numere poput "Maruška", "Kalašnjikov", "O Bella Ciao" i "Mrak".

Atmosfera je bila vrlo živahna, a publika je aktivno učestvovala u koncertu, igrajući i uz poznate filmske melodije. Boban Marković je svojom virtuoznošću na trubi i energičnim izvođenjem očarao prisutne, što je činilo da koncert bude nezaboravan doživljaj za sve koji su ove večeri bili na Kraljevom trgu.

Sutra, već u jutarnjim časovima se nastavlja program od 9 časova, trubačkom budlicom. Od 19 časova planiran je defile duvačkih orkestara , a od 20 časova sledi takmičenje "Zlatibore, moj zeleni bore", predtakmičenje za Guču.

Orkestar Bobana i Marka Markovića najavio 51. Sabor trubača Zapadne Srbije na Kraljevom trgu X