• Novosti >
  • Vesti >
  • Zlatibor najavljuje zimsku sezonu na novosadskom sajmu turizma

Zlatibor najavljuje zimsku sezonu na novosadskom sajmu turizma

Nakon uspešne letnje sezone koju je obeležio porast broja turista i ostvarenih noćenja, Turističku organizaciju Zlatibor u narednom periodu očekuje niz promotivnih aktivnosti među kojima je Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu na kome se Zlatibor predstavlja od 03. do 05. oktobra 2019. godine.
Novosadski sajam turizma na kome "zlatna planina" promoviše predstojeću zimsku sezonu svečano je otvoren 03. oktobra u 10.00 časova, a otvaranju u hali "Master" prisustvovao je i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim LJajić.
Prvog dana novosadskog sajma štand Zlatibora bio je okružen brojnim posetiocima. Zlatibor svake godine privlači veliki broj turista iz Novog Sada i cele Vojvodine, pa je ovaj sajam prava prilika da se starim i budućim turistima predstave novi sadržaji i turistička ponuda najposećenije srpske planine. Posetioci ovogodišnjeg sajma najviše su zainteresovani za cene hotelskog i apartmanskog smeštaja za predstojeću zimu, ponudu ski škola i adrenalinske sadržaje. Veliku pažnju posetilaca privlače i atrakcije u okolini Zlatibora kao što su Stopića pećina, Gostiljski vodopad, muzej "Staro selo" u Sirogojnu, kao i otvaranje najduže panoramski gondole na svetu koja će povezivati centar Zlatibora i najviši vrh Tornik.
Pored stalnih i potencijalnih turista štand Zlatibora bio je interesantan brojnim medijima, poslovnim saradnicima, turističkim agencijama, a gosti na štandu bili su i učenici srednje Ugostiteljsko-turističke škole iz Novog Sada, koji u okviru praktične nastave organizuju posetu Zlatiboru, kao jednoj od najatraktivnijih destinacija Srbije.
Turistička organizacija Zlatibor na novosadskom sajmu predstavlja se u okviru štanda TO Regije Zapadna Srbija, a sajam je za sve zainteresovane posetioce otvoren do subote 05. oktobra.

Zlatibor najavljuje zimsku sezonu na novosadskom sajmu turizma X