• Novosti >
  • Vesti >
  • Učešće Turističke organizacije Zlatibor na Svetskom danu turizma

Učešće Turističke organizacije Zlatibor na Svetskom danu turizma

Turistička organizacija Zlatibor učestvovala je u nedelju, 27. septembra 2020. godine na manifestaciji povodom obeležavanja Svetskog dana turizma. Mini sajam turizma upriličen je na platou kod Kamenog grada na Adi Ciganliji u Beogradu.

Učešće na ovoj manifestaciji bila je prilika da se brojnim izletnicima Ade Ciganlije predstavi turistička ponuda planine, a medijima koju su u velikom broju ispratili manifestaciju ukaže na činjenicu, da je uprkos proteklom periodu koji je bio nepovoljan za turizam, Zlatibor unapredio svoju turističku ponudu. Obzirom da je tema ovogodišnje manifestacije “Turizam i ruralni razvoj” TO Zlatibor je akcenat stavila na promovisanje prirodnih aktrakcija, seoskog turizma i aktivnog odmora. Posetioci su pokazali veliko interesovanje za cene smeštaja u hotelima i domaćoj radinosti za predstojeći period, ponudu novootvorenog “kaubojskog grada”, ali i za već dobro poznate atrakcije poput Stopića pećine, muzeja u Sirogojnu, gostiljskog vodopada, Dino i Avantura parka.

Događaj je organizovalo JP “Ada Ciganlija” uz podršku grada Beograda, a TO Zlatibor se predstavio u okviru štanda TO regije Zapadna Srbija.

Učešće Turističke organizacije Zlatibor na Svetskom danu turizma X